Meta Etiketleri: SEO için Önemli Olan Meta Etiketlerin Listesi

Meta etiketleri, web siteleri için web siteleri hakkında bilgi sağlamak açısından önemlidir. Meta etiketleri, arama yapan kullanıcılara bir web sayfası hakkında bilgi verir. Ancak, Googlebotlar bu verilerin birincil alıcılarıdır.

Meta etiketleri google ile iletişim kurmak için çok önemlidir. Meta etiketleri SEO’da da rol oynar. Bir kullanıcı etiketlere dayalı olarak bilgi aradığında, Googlebot sonuçları döndürür.

Google’ın çok önemli meta etiketlerden anladığı bir listeyi makalemizde bulabilirsiniz.

Meta Tag Etiketi Nedir?

Meta etiketleri web sitelerine eklenen bilgilerdir. Bu etiketler sayfanın üst kısmında yer alır. Meta etiketleri SEO için olduğu kadar kullanıcı için de önemlidir. Meta etiketleri kullanıcıya bir web sitesi hakkında bilgi sağlar.

Meta etiketler SEO için kafa karıştırıcı bir konudur. Yanlış kullanılabilirler ve olumsuz sonuçlar doğurabilirler.

Meta etiketler birkaç yıl önce SEO’da kullanılıyordu. Ancak Google artık bunları spam olarak değerlendirdiği için kullanmayı bıraktı. Google hem site içi hem de site dışı siteler için yeni kriterler getirdi. Algoritmayı her alanda güncel tutuyor.

Matt Cutts, adını sık sık duyacağınız bir Google çalışanıdır.

SEO’ya veya meta etiketlere aşırı değer vermeyin.

Matt, meta etiketinin sitelerin kullanıcılar tarafından çok fazla spamlanmasını engellemek için önemli olduğunu söyledi. Google’ın SEO kriterleri değişti ve artık 200’den fazla faktör içeriyor. Meta açıklama etiketi artık etkili değil.

Meta Etiketleri Nedir?

Googlebot’lar, seo ve Google’ın aşağıdaki meta etiketleri bilmesi gerekir. Bu etiketler, sayfanızın arama motoru sonuçlarında görünüp görünmeyeceğini kontrol etmenizi sağlar. Kodlar web sitenizin ihtiyaçlarına göre dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Meta etiketleri doğru kullanılmazsa sıralamanızın düşmesine neden olabilir.

  • Meta DescriptionThe DescriptionThemeta etiketi sayfa ve web sitesi hakkında bilgi verir. En fazla 150 karakterden oluşan bölümde bir siteyi, bir sayfayı anlatabilir ya da kategorize edebilirsiniz. Bu etiket Google, Yandex ve Bing dahil olmak üzere birçok arama motoru tarafından kullanılır.
  • Meta Açıklama örneği: <meta name=”description” content=”SEO Defteri, SEO ve dijital pazarlamanın yanı sıra sosyal medya konusunda da uzmanlaşmış, araştırmaya dayalı bir şirket olarak özgün içerikler sağlıyor.”/>
  • Robot EtiketleriRobots.txt Googlebotları tarafından kullanılır. Robotun web sitenizi tararken hangi sayfaları taramasını istediğinizi belirtebilirsiniz.
  • Index Etik etiSayfanızı Google’ın dizinine eklediğinizde, Google’ın sayfaları arama sonuçlarına dahil edeceği anlamına gelir.
  • Noindex Etiketi: Googlebot’lara belirli bir sayfayı indekslememesini söylerseniz, o sayfa serp bölümünden kaldırılacaktır.
  • FollowEtiketiPagecontentgibi kategorilerde diğer sayfalara bağlantı vermek mümkündür. Bu, bu sayfaları tarayan Googlebot’lara sayfaya gitmelerini söyler.
  • Nofollow EtiketiBu, yukarıda da belirtildiği gibi, Googlebot’un aynı sayfa, kategori veya içerik içindeki diğer sayfalara verilen bağlantıları takip etmediği anlamına gelir.
  • Nofllow Etiketi – Nedir Nofllow Etiketi ile TakipEtiketiarasındaki farklar: <meta name=”robots” content=”index, noindex, nofollow, follow”/>
  • İçerik TürüEtiketiBu EtiketBu etiket Türkçe web siteleri için çok önemlidir. Bu etiket ISO-8859-1’dir ve sitede kullanılmaz. Web sitenizde kullanılan Türkçe karakterleri tanımlayamazsınız. Web sitenizde Türkçe karakterlerin tanınması için UTF-8 kullanmanız gerekmektedir.
  • İçerik Türü Kullanımı : <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF8″/>
  • Nosnippet Etiketi Nosnippet, zengin içeriğin arama sonuçlarında görüntülenmesini sağlar. Buna videolar, resimler ve metinler dahildir. Google’ın en son güncellemeleri snippet alanında bazı değişiklikler yaptı. Aşağıda verilen kodu kullanarak bu bölüme katılabilirsiniz.
  • Kullanım: <meta name=”robots” content=”nosnippet”/>
  • Max-snippet Etiketi: Bu etiket için karakter sınırı diğer etiketlerden farklıdır. Karakterlerin görüntülenmesini istemiyorsanız değeri 1 veya 0 olarak ayarlayın.
  • Max-Snippet Etiketi Kullanımı Örnek: <meta name=”robots” content=”max-snippet:[sayi]”/>
  • Max-image-preview Etiketi:[boyut]: Bir görüntünün boyutunu küçültmek için max-image etiketlerini kullanın. Resimlerin boyutu “yok”, “normal” veya “büyük” olarak ayarlanabilir.
  • Max-image-preview Etiketi:[boyut] Nasıl kullanılır? <meta name=”robots” content=”max-iamge-preview:[boyut]”/>
  • Max-video-önizleme:[sayi] Etiket: Yukarıda belirtilen etikete ek olarak, bir sonraki etiket de önizleme uzunluğunu sınırlar. seconds. Yalnızca bir alan için 0 olarak ayarlayın. Hiçbir alan istemiyorsanız -1 olarak ayarlayın.
  • Max-video-preview:[sayi] Etiket Kullanımı: <meta name=”robots” content=”max-video-preview:[sayi]”/>
  • Noarchive Etik eti Etin önizleme görüntüsü oluşturulmayacaktır.
  • Noarchive Etiketi Etiket: <meta name=”robots” content=”noarchive”/>
  • Unavailable_after:[tarih] Etiketi: Sitenizin dizine eklenmesini İSTEMEDİĞİNİZDE bu meta etiketi kullanın. Meta etiketinize bir tarih ve saat ekleyin.
  • Unavailable_after:[tarih] Etiketler: <meta name=”robots” content=”unavailable_after:[tarih]”/>
  • Noimageindex Etik eti Bu etiket resimleri arama dizininden çıkarmak için kullanılır.
  • Noimageindex Etiketi Nasıl Kullanılır? <meta name=”robots” content=”noimageindex”/>
  • “NoneTheNone etiketi bu etiketlere çok benzer. Noindex, nofollow ile aynıdır.
  • Sizinle iletişime geçmenin en iyi yolu nedir? None etiketinikullanabilirsiniz: <meta name=”robots” content=”none”/>
  • Etiketkullanmanın avantajları hakkında da bilgi edinebilirsiniz. all etiketi index ve follow etiketleri için kullanılır.
  • All Etiketini kullanın: <meta name=”robots” content=”all”/>

Google’ın Anladığı Meta Etiketler

Meta etiketler çok fazla kullanılabilir. Google, anlayabildiği ve raporlarında kullanabildiği etiketleri içeren bir liste oluşturmuştur. Bu liste yalnızca Google’ın anladığı meta etiketleri içerir.

Anahtar Kelime Meta Etiketi

Anahtar kelimeler meta etiketi Google’ın en iyi anlayacağı etikettir. Google, anahtar kelimeler etiketini kullanan çok az web sitesi olduğu için bu etiketi değerli bir etiket olarak görmüştür. Bu etiket, web sitenizi tarayan googlebot’lara sayfadaki anahtar kelimeleri gösterir.

<meta name="keywords" content="..." />

Content-Type ve Charset için Meta Etiketler

Content-Type Meta Etiketi ve Charset Meta Etiketi SEO için çok önemlidir. Bu etiketler Googlebot’lara sayfanın ne hakkında olduğunu söyler. Bu etiket, tüm içeriği tırnak işaretleri içine almak için yanlış kullanılabilir. Google, Unicode/UTF-8 Karakter Setini kullanmanızı önerir.

<meta http-equiv="Content-Type" content="...; charset=..." />
<meta charset="..." >

Meta Etiket Yenileme

<meta http-equiv="refresh" content="...;url=..." />

Refresh Meta Tag, belirli bir zaman aralığından sonra sayfayı yenilemenizi sağlayan bir etikettir. Ayrıca başka bir sayfaya da yönlendirebilir. Google, bu etiketin kullanıcıları kandırmak için kullanıldığını keşfetti. 301 yönlendirmesi bu tür etiketlere daha iyi bir alternatiftir.

Google-site doğrulama Meta Etiketi

Google, yüksek sıralamalar elde etmenin en iyi yoludur. Google’ın arama konsolu ve Analytics, ilk sayfada sıralanmak ve sıralamanızı değerlendirmek ve analiz etmek için çok önemlidir. google-site-verification meta etiketi, sitenizde google hizmetlerinin bulunduğunu doğrulamak için kullanılır.

<meta name="google-site-verification" content="..." />

Başlık Meta Etiketi

Googlebotlar arama sonuçlarını sıralarken başlıklarını dikkate alır. Hem SEO hem de kullanıcılar başlık etiketine değer verir. Başlık etiketi, kullanıcıları çekmenin bir yolu olarak da kullanılabilir.

<title>SEO DEFTERİ</title>

Görünüm Alanı Meta Etiketi

Viewport meta etiketi, tarayıcıya bir sayfanın mobil cihazlar için nasıl görüntüleneceği konusunda bilgi vermek için kullanılır. Googlebotlar, Viewport etiketini kullanarak bir tarayıcının bir sayfayı nasıl görüntülediğini tespit edebilir.

<meta name="viewport" content="...">

No translate Meta Etiketi

Arama yaparken yabancı sayfalarla karşılaşabilirsiniz. İçeriğinizin farklı formatlara çevrilmesini istemiyorsanız bu etiketi kullanabilirsiniz. Bir kullanıcı bu etiketle arama yaptığında, İngilizce bir sayfa olsa bile köşede “sayfayı çevir” işareti görüntülenmeyecektir.

<meta name="google" content="notranslate" />

Derecelendirme İçerik Etiketi

Bu etiket, sayfanın içeriğinin kullanıcının ait olduğu yaş grubuna uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılabilir. Bu etiket genellikle yetişkinlere yönelik sayfalarda kullanılır.

<meta name="rating" content="RTA-5042-1996-1400-1577-RTA" />:

Etiket Nositelinkssearchbox

Bu bağlantıları arama sonuçlarından kaldırmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

<meta name="google" content="nositelinkssearchbox" />

Aşağıdaki kodları “head” bölümüne ekleyin.

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta Charset="utf-8">
    <meta Name="Description" CONTENTS="Author: A.N. Author, Illustrator: P. Picture, Category: Books, Price:  £9.24, Length: 784 pages">
    <meta Name="google-site-verification" The following content is available:="+nxGUDJ4QpAZ5l9Bsjdi102tLVC21AIh5d1Nl23908vVuFHs34="/>
    <title>Used children's books of high quality.</title>
    <meta Name="robots" The following content is available:="noindex,nofollow">
  </head>
</html>

Matt Cutts Google Botlarının Anlayabileceği Meta Etiketleri Açıklıyor

Meta Etiket Oluşturucu

Meta etiketleri, kod yazmayı bilmeseniz bile web sitenizin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alması için gereklidir. Bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Bu web sitesini kullanarak meta etiketleri oluşturabilirsiniz. https://www.seoptimer.com/meta-tag-generator Bu siteyi kullanarak meta etiketleri oluşturabilir ve oluşturduğunuz meta etiketlerini sitenin “head” bölümüne ekleyebilirsiniz.

Meta Etiketleri Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Google botları bir web sayfasını ziyaret ettiklerinde HTML ve XHTML Meta Etiketlerini okuyabilmektedir.
  • google-site-verification Etiketin büyük/küçük harfe duyarlı olması da aynı derecede önemlidir.
  • Arama botları Google listesinde olmayan meta etiketleri görmezden gelecektir.