SEO Defteri Ekibi, arama sonuçlarında görüntülenen soruları bir araya getirdi. Hacklink nedir? Makalenin başlığı ile başlayın. Bu makalenin başlığı aşağıdaki alt başlıklarda açıklayacağımız gibi “İllegal linkler size zarar verebilir” olmalıdır.

Hacklink nedir

Hacklink Bu bir siyah şapka seo tekniğidir. Hacklink Hackerlar bir web sitesini hackler ve ardından başka bir siteye gizli bir köprü ekler. Hacklink Siteler, bilgileri olmadan diğer sitelere bağlantı verebilir.

Yasadışı Bağlantı nedir?

İllegal Link Saldırısı hedefleri bunun gerçekleştiğinin farkında değildir. Linkler için siteyi kontrol etmek zor ve zaman alıcı olarak kabul edilir.

Google, yüksek alan adı puanına ve yüksek değere sahip sitelerde yasa dışı bağlantı uygulayacaktır. Çok değerli bir siteden geliyorsa sıralamalarda etkisi olabilir. Başka bir web sitesi üzerinden link alan site, tekniğin kullanılması halinde sıralama sonuçlarında hızla yükselecektir.

Hacklink Teknikleri

Hacklinkler bir dizi farklı amaç için kullanılabilir. Yasa dışı bağlantı sadece tek bir amaca hizmet eder. Yasadışı bir bağlantıya sahip olan biri, hacklediği siteye bir geri dönüş bağlantısı alacaktır. Bu teknik şu şekilde kullanılır:

  1. Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak isteyen siteler, illegal link hizmeti veren şirketlerle anlaşacaklardır.
  2. Hacklink, yasadışı yöntemler kullanarak web sitelerine sızan bir araçtır. Zayıf noktaları ve yüksek pagerank’a sahip web sitelerini tespit eder.
  3. Şimdi sıra sitenize link eklemeye geldi. Stil dosyaları bağlantıları gizler, böylece görünmezler.
  4. Yasadışı linkleme, arama motoru optimizasyonuna yönelik yaygın bir saldırıdır. Kodlama becerisine sahip olmayan veya Yasadışı bağlantıları anlamayan arama motoru optimizatörleri bunun farkında olmayacak ve rakipleri onları geçebilecektir.

Bir seo acemisi Google arama motoru konsolunu kullanarak sorunu bulabilir gibi görünse de, bu doğru değildir. Google arama, stil dosyalarının içine gömülü olduğu için bağlantıyı görmeyecektir.

  • Web siteleri, arama motoru optimizasyonu kullanılarak sonuçların en üstünde sıralanabilir.
  • Web sitenize diğer web sitelerinden bağlantılar çekerek web sitenizin değerini ve popülerliğini artırır.
  • Web sitenizin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Diğer sitelerle hızlı bir şekilde rekabet edebileceksiniz.

Siyah şapka SEO tekniklerinde yasa dışı bağlantılara izin verilmez. Bu tehlikelidir ve kaçınılmalıdır. Organik seo yöntemleri kullanılmadığı için bu geçici bir sonuçtur. Organik araştırma kullanmazsanız yasadışı hizmetlere bağımlı hale gelebilirsiniz. Seo organik bir çalışmadır. Asla kullanmayın. Organik seo illegal linkler üzerinde çalışmaktan daha kolaydır, bu yüzden organik seoyu denemenizi tavsiye ederim.

Yasadışı bağlantılar nedeniyle hasar oluşabilir

Google, bu tekniği kullandığınızı fark ederse sitenizi cezalandıracaktır. Siteniz uzun bir süre boyunca cezalandırılabilir. Bu, anahtar kelimelerde hızlı bir düşüşü içerebilir, ancak bununla sınırlı değildir. Bu bir çeşit hırsızlıktır.

Bu ikisi arasında neden yasadışı bir bağlantı var?

Web sitesi sahipleri seo hizmetlerini karşılayamıyorlarsa bu tekniği kullanabilirler. İllegal link yöntemini kullanmak seo hizmeti almaktan daha ucuza gelebilir. Ancak bu, kendisi hakkında yalan söyleyen bir web sitesi sahibinden farklı değildir.

Organik seo çok önemlidir, çünkü içeriğiniz kullanıcıların ilgisini çekmezse, arama motoru sonuçlarından kaybedersiniz. Uzun vadede organik seo, yasadışı bağlantılardan daha faydalı olacaktır. Google, arama motoru sıralamalarını yükseltmek için palyatifler gibi kısa vadeli çözümleri kullananları cezalandıracaktır.

SEO ve Yasadışı Bağlantılar

Hacklink siyah şapkalı bir seo yöntemi olarak kabul edildiğinden, seo ve hacklink arasındaki ilişki karmaşık olabilir. Hacklink seo’dan çok farklıdır. Siyah şapka SEO yöntemleri kısa vadeli iken, beyaz şapka stratejileri uzun vadeli başarı sağlar. Hacklink seo değildir. Organik çalışmalar seo demek değildir.

Hacklink hakkında nasıl şikayette bulunulur?

Web sitenize kötü niyetli bağlantılar yerleştirerek, yönlendirmeler ve geri bağlantılar da kazanabilirler. Bu kötü amaçlı bağlantılar hacker programları veya rakip web siteleri tarafından oluşturulabilir. SEO’nun bununla ilgili bir sorunu olabilir. Google’a bildirilmeli ve bu konuda şikayette bulunabilirsiniz.

Sitenizde bulunan bağlantıları Google’a bildirmek harika bir fikirdir. Bir site temizlenmiş olsa bile, yine de bir saldırı gerçekleşebilir. Google, hacklink kullananları cezalandırır.

Hacklink Nasıl Tespit Edilir?

Siteniz zarar görmemişse, zararlı bağlantıları tespit etmek zor olabilir.

Özellikle WordPress sitelerine tema eklerken bunu görmek nadir değildir. Aşağıdaki maddeleri kullanarak sitenizin SEO’sunun düşüp düşmediğini veya herhangi bir yasa dışı bağlantı görünüp görünmediğini kontrol edin.

  • Ahrefs, web sitenizdeki harici köprüleri tespit etmek için kullanılabilir. İstemediğiniz bir bağlantıyı silebilirsiniz.
  • Dış Bağlantılar bölümü sitenizin diğer web siteleri ile olan bağlantılarını kontrol etmenizi sağlar.
  • Majestic SEO sitenize gelen ve giden linki takip ve tespit edebilen bir araçtır.
  • Google Search Console’un bağlantılar sekmesine bakarak tespit edebilirsiniz.

Sitenizdeki zararlı bağlantıları tespit etmenize yardımcı olacak araçlar mevcuttur.

Hacklink saldırılarının gerçekleşmesini nasıl önleyebilirsiniz?

  1. Sitenizi incelerken linklerin uzunluğuna dikkat edin.
  2. E-posta adresinize bağlantı davet etmek için web sitenizin bağlantı uzantılarına dikkat edin.
  3. Tartışma forumlarında ve yorum bölümlerinde erişimi kontrol etmek için recaptcha gibi güvenlik araçlarını kullanın.
  4. Yüklediğiniz tema veya eklentinin lisanslı olduğundan emin olun.
  5. Kırılmış yazılım veya eklentiler kullanmayın.
  6. WordPress’i ve eklentilerinizi düzenli olarak güncelleyin.
  7. WordPress güvenlik eklentilerini yükleyin
  8. Güvenilir bir hosting şirketi seçin.